Brasiliansk Jiu-Jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu opstod i Brasilien – som navnet afslører. Gracie familien har udviklet på Judo, siden dens ankomst i starten af 1900-tallet og Brasiliansk Jiu-Jitsu er nu verdenskendt og dyrkes af mænd, kvinder og børn og alle aldre og niveauer. Du kan også dyrke BJJ i Odense og mærke den brasilianske livsglæde.

Læs mere om Brasiliansk Jiu-Jitsu på Wikipedia https://da.wikipedia.org/wiki/Brasiliansk_Jiu-jitsu

BJJ i Great Danes

Du kan dyrke BJJ i Odense og blive undervist af erfarne instruktører. Det er en livsbekræftende kampsport, hvor man konstant og i hele sin kampsportskarriere kan udvikle sig og finde udfordringer.

Jiu-Jitsu er populært hos både mænd og kvinder, fordi det er en lidt blidere kampsport uden slag og spark. Derudover giver træningen utroligt meget balance, selvkontrol og dermed mange værktøjer til selvforsvar.

Der er altid god stemning, især efter en sparringsrunde, hvor store dele af måtten bliver taget i brug, fordi der er tryk på. Der tages stort hensyn til hinanden, og der er et tæt kammeratskab, som nye også bliver en del af hurtigt. Vi har mange udenlandske tilflyttere, der kommer på holdet, fordi Jiu-Jitsu er verdenskendt og en sport, mange i verden dyrker.

Se vores YouTube film med med klubbens BJJ hold.

I Great Danes har vi 2 hold indenfor Brasiliansk Jiu-Jitsu. Vi har et Fundamentals hold for helt nye og dem, der gerne vil genopfriske grundlæggende teknikker. Vores Elite hold er for dem, der har været ca. ½ år på Fundamentals holdet og føler sig klar til at blive undervist mere avanceret.

Fundamentals holdet

BJJ Fundamentals holdet er et hold for alle – uanset bæltefarve og erfaring og primære disciplin. De teknikker, der undervises i på dette hold, vil følge dig fra hvid- til sortbælte.

Holdet er bygget op om et konkret pensum, der enten skaber eller vedligeholder fundamentet for de teknikker, der bruges i sporten.

Der vil blive undervist i de fundamentale positioner og submissions, med fokus på hvordan og hvorfor de virker. Selve træningen vil bestå af gentagne øvelser, teknisk undervisning, isoleret sparring og almindelig sparring.

Som ny i BJJ starter du på dette hold og indtil du har to striber på dit hvide bælte. Indtil man som hvidbælte har to striber, skal man deltage på dette hold for at have adgang til BJJ Elite holdet.

Din Fundamentals underviser

Din underviser er sortbælte Nicklas, som har dyrket BJJ siden 2008. Han er en dedikeret, og hvad nogen vil kalde, en lidt “nørdet” udøver. Nicklas går op i detaljerne og de grundlæggende årsager til, hvorfor man bruger en bestemt teknik. Nicklas har ligeledes konkurreret i mange år.

Nicklas’ pensum er koordineret med Luiz, så der er en sammenhæng mellem Nicklas’ undervisning i, hvorfor man laver de teknikker, der vises på Elite holdet. Det giver sammenhængskraft og et stærkt udgangspunkt for de højere bælter, der træner med på begge hold.

På Fundamentals holdet som hvidbælte får man løbende snipper på sit hvide bælte. Du kan få op til 4 snipper og så vil dit næste bælte være blåt. Nicklas administrerer, hvornår du er klar til dine snipper og kan på den måde styre, hvor langt du er i din teknik forståelse og pensum.

Nicklas underviser også på Elite holdet.

Black Belt Nicklas Thobo-Carlsen

Dine undervisere

Head Coach Black 1st Degree Belt Luiz Paulo Lyra

En af dine undervisere og ham, der har sat vores hold i verden, er af det pureste brasilianske blod og hedder Luiz Paulo Lyra. Luiz startede sin BJJ-karrierer i 2004, hvor han fik mulighed for at komme væk fra gaden via et BJJ-socialt projekt. Fra 2007 kæmpede han som atlet for Gracie Humaita (Rio de Janeiro) og flyttede i 2014 til Danmark, hvor han lærte flydende dansk.

Han har stor kamperfaring fra et utal af turneringer i Brasilien og Europa, som indtil nu har resulteret i 20 medaljer. Han blev gradueret til sortbælte i oktober 2017 af Bruno Matias. Han bor i Glamsbjerg med sin kone, som også træner på hans hold, og deres 2 drenge.

Luiz’ undervisning er effektiv, sjov, hård, lærerig og passioneret. Du bliver hurtigt betaget af hans fokuserede og direkte tilgang til undervisningen. Du vil blive taget godt imod og han spotter dit potentiale og vejleder dig i, hvordan du får mest ud af Jiu-Jitsu. Luiz kører til BJJ i Odense 2 gange i ugen for at give dig den bedste undervisning.

Tristan er gammel kampsporstudøver inden for kickboxing og Jeet Kune Do og er nu sortbælte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Han værdsætter de gamle traditioner, men elsker at udfordre midler og måder til at få det bedste resultat, nu indenfor No-Gi og BJJ. Tristan er en født underviser, der støtter og udvikler på trænings partnere og elever.

Black Belt Sonny Nielsen

Sonny har været en del af kampsportsverdenen, siden han var teenager. Hans erfaring spænder vidt indenfor kung-fu, kickboxing, boksning, MMA, No-Gi og han er tidligere MMA pro kæmper med en 12-3 rekord og har kæmpet i USA. Hans kærlighed til BJJ er stor, og han elsker at give sin erfaring og viden videre.

BJJ morgenhold

Vores morgenhold bygges på godt samvær, lærerig træning og at holde formen eller komme i form sammen.

Vi har mange aftenhold, men oplever en stigende efterspørgsel på morgenhold, så man kan få trænet inden arbejde og passe familien om aftenen.

Derfor har vi oprettet et morgenhold om fredagen med vores fantastiske kampsport Brasiliansk Jiu-Jitsu, der giver et godt selvforsvar, samt ro og balance i krop og hverdag.

Holdet er for alle morgenfriske og undervises af Nicklas. Du kan træne i gi eller almindeligt træningstøj, fx t-shirt og shorts.

Foto taget i Oktober 2021

Du får som medlem i klubben 20% rabat på køb ved www.fit4fight.dk.

Registrer dig til en gratis prøvetime.

Du finder også vores holdtider i løbet af ugen på vores holdplan.

Følg os på vores Facebook side og Instagram profil. Når du er medlem, kan du anmode om medlemsskab på vores lukkede Facebook medlemsgruppe.

Klubben ligger tæt på havnen i Odense C, nærmere betegnet Victoriagade 40-44, 1. sal, 5000 Odense C.