MMA

eller direkte oversat ’blandet kunst kampsport´ foregår på den måde, at to konkurrenter forsøger at opnå dominans over hinanden vha. slag, spark, låse, stranguleringer, nedtagninger og kast. Sejren går til den person, der får modstanderen til at overgive sig ved at ’tappe ud’ (klappe på modstander, sig selv eller i gulvet) eller ved at man får flest point fra dommerne.

Kampene er kendt for at være uden regler, dette er dog ikke helt tilfældet. Der er regler om, at man bl.a. Ikke må lave fishhook (stikke en finger ind i munden på modstanderen og hive i kinden), bide, eller prikke i øjnene. Det er til gengæld en sport med meget nærkontakt og med meget lidt udstyr ift. de slag og spark man giver og modtager.

Ultimate Fighter Championship (UFC) afholder flere gange om året MMA stævner med en variation af titelkampe og almindelige kampe med kæmpere, der prøver at vinde vejen til deres egen titelkamp og rampelyset.

Som navnet kendetegner, er sporten en blanding af flere forskellige teknikker fra flere kampsportsgrene, som fx brydning, thai boksning og submission wrestling, som gør, at man har kampe, der foregår både på gulvet og stående.

Træningsudstyr består af skinnebens beskytter, små handsker, skridtbeskytter og tandbeskytter..

Se et eksempel på en MMA træning i videoen her: https://youtu.be/I5DAr1uvJ1c

MMA holdet er opdelt i Regular og Elite. Elite holdet er for udøvere, der har 1-2 års erfaring og kender og kan udføre de grundlæggende teknikker indenfor MMA. I sidste ende vil det være Head Coach Martin Kampmann, der vurderer, om du bliver på Elite eller har behov for lidt tid på Regular.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram