Stilarter

Inden for brydning findes der flere stilarter. De tre mest udbredte er Fristil, Kvindebrydning og Græsk Romersk Brydning. Det er de stilarter der kæmpes i ved VM. 

Fristils brydning eller Freestyle Wrestling

Fristilen udviklede sig i England og USA under navnet “catch-as-catch-can” og blev den mest populære attraktion til fester og forestillinger i det 19. århundrede. Formålet med sporten var at bringe modstanderens skuldre i “gulvet” og stort set alle greb var tilladt. Brydning var en ekstremt populær sport i USA og flere præsidenter har dyrket  brydning; Georg Washington, Zachary Taylor, Ulysses Grant, Andrew Johnson, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln, etc.

Fristil blev optaget i det Olympiske program i Saint Louis i 1904, hvor alle 40 deltagere der stillede op, repræsenterede USA! Reglerne var meget lige reglerne for “catch-as-catch-can, dog med få forbud mod farlige greb. Som noget nyt, blev bryderne opdelt i vægtklasser; 47,6 kg, 52,2 kg, 56,7 kg, 61,2 kg, 65,3 kg, 71,7 kg og + 71,7 kg. Denne beslutning var vigtig for udviklingen af brydesporten, da konkurrencer tidligere typisk blev afviklet i en enkelt klasse. På nuværende tidspunkt afvikles mesterskaberne i følgende vægtklasser: 55 kg, 60 kg, 66 kg, 74 kg, 84 kg, 96 kg og 120 kg.   

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram