Freestyle Wrestling

Brydning er en af de ældre og kendte kampsportsgrene i Danmark. Børn dyrker det i høj grad og voksne udvider horisonten med Fristils Brydning eller Freestyle Wrestling på engelsk, som du kan træne hos os. Søger du Brydning i Odense og vil du undervises af en erfaren og dedikeret ung mand, der kan vippe den største af vores mænd i klubben på taget – så læg vejen forbi.

Brydning takedown
Brydning i Odense vinder frem

Brydning hos os

Det er en grov sport, hvor der er mange løft og hurtige bevægelser, men du nørkler ikke med låse, smidighed og teknikker som i BJJ og No-Gi. Du vil opleve en forøget og synlig styrke i underarme og din core sættes i arbejde. Derudover vil din ryg også mærke en markant øget styrke. Du vil opleve mange gentagne øvelser i træningen, så du lærer et løfte helt korrekt og dermed lave en perfekt nedtagning – på selv de store drenge!

Træning skal være sjovt og dét er den, hvis man lærer noget nyt, der virker. Og det gør denne undervisning. Vores MMA kæmpere deltager i bryder undervisningen og deres holdkammerater har pludseligt svært ved at blive på benene.

Din underviser

Artem har 10 års solid bryder baggrund fra Litauen, hvor han er født og opvokset. Han har deltaget i mange konkurrencer og niveaumæssigt befinder han sig på et nationalt topplan.
Artem er fristilsbryder, og han træner desuden MMA, K-1 og No-Gi i klubben.

Fristils brydning underviser Odense

Lidt om brydning

Inden for brydning findes der flere stilarter. De tre mest udbredte er Fristil, Kvindebrydning og Græsk Romersk Brydning. Det er de stilarter der kæmpes i ved VM. 

Fristilen udviklede sig i England og USA under navnet “catch-as-catch-can” og blev den mest populære attraktion til fester og forestillinger i det 19. århundrede. Formålet med sporten var at bringe modstanderens skuldre i “gulvet” og stort set alle greb var tilladt. Brydning var en ekstremt populær sport i USA og flere præsidenter har dyrket  brydning; Georg Washington, Zachary Taylor, Ulysses Grant, Andrew Johnson, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln, etc.

Fristil blev optaget i det Olympiske program i Saint Louis i 1904, hvor alle 40 deltagere, der stillede op, repræsenterede USA. Reglerne var meget lige reglerne for “catch-as-catch-can, dog med få forbud mod farlige greb.

Mark O. Madsen har ikke blot sat MMA på Danmarks landkort, men også Brydning, da det var hans oprindelige kampsport. Hans baggrund ses tydeligt i hans solide sejre i buret og nu er han i UFC.

Brydning Vinder Artem
Artem Petrov med endnu en sejr på brydergrund

Gratis prøvetræning

Vil du træne brydning i Odense, så kig forbi. Vi er ved at bygge holdet op, så du har mulighed for at være med til at sætte dit præg fra starten.
Vi har et godt sammenhold i klubben og rigtig dejlige lokaler med stort træningsområde, omklædning til damer og mænd og bad. Første træning er selvfølgelig gratis.

Træn i shorts og t-shirt og skaf måske et par bryderstøvler. Kom første gang uden støvler og vurder med Artem, om der er et behov.

Du får som medlem i klubben 20% rabat på køb ved Nippon Sport.
Du finder også en køb og salg gruppe på Facebook kun med kampsportsudstyr.

Læs mere om, hvordan du bliver medlem på vores medlemsside. Du finder også vores holdtider i løbet af ugen på vores holdplan.

Følg os på vores Facebook side og Instagram profil. Når du er medlem, kan du anmode om medlemsskab på vores lukkede Facebook medlemsgruppe.