BJJ

er en kampsport, der stammer fra Japan, men udviklede sig til det, kampsporten er i dag. Kampsporten blev meget populær i årene efter Royce Gracie kæmpede i UFC, hvor han vandt over mange andre kæmpere, hvis baggrund var andre kamsports stilarter. Dette hjalp til at øge bevidstheden om Jiu-Jitsu over hele verdenen.

Træningen foregår rent praktisk på den måde, at man bærer en dragt (gi), der giver mulighed for at bruge den til at strangulere, lave låse eller fastholde modstanderen.

Sporten findes i to former: 1) Sports delen hvor elever træner op til turneringer. Målet for en kæmper, er at vinde på submission (lås, der får modstander til at ’tappe ud’) eller vinde på point med de positioner, man kan udføre. 2) Selvforsvar, hvor hovedfokus er at kunne beskytte sig selv, hvis man bliver overfaldet.

Træningsudstyret er en dragt også kaldet en gi, samt et bælte, som holder jakken lukket, men som også bruges til at graduere eleven ift. opnåede færdigheder. Gi’en og et hvidt bælte kan købes eller bestilles på Nippon Sport med klubrabat. De efterfølgende farvede bælter udleveres af klubben i forbindelse med gradueringer.

Se et eksempel på en træning i videoen her: https://youtu.be/rI3HJ8CK–w

Vi har to hold: Regular for hvidbælter (helt nye) og Elite for blå bælter og opefter.

Facebook
Facebook
YouTube
Instagram